Talibanii pakistanezi și-au asumat responsabilitatea pentru un atac sinucigaș care a ucis patru paramilitari pakistanezi în Quetta, în sud-vestul țării, duminică, într-o declarație citată de Site, o organizație americană privată care monitorizează site-urile jihadiste, citează AFP.

Un atentat sinucigaș pe o motocicletă „a vizat membrii CF (Frontier Corps, nota editorului) cu o vestă și o motocicletă încărcată cu explozibili”, în districtul Mian Ghundi din Quetta, au declarat talibanii pakistanezi (Tehreek-e- Taliban Pakistan, TTP).

Explozia a avut loc în acest oraș, situat lângă granița afgană, când negustorii din comunitatea Shia Hazara vindeau legume.

Trei paramilitari au fost uciși instantaneu, iar al patrulea a decedat ulterior din cauza rănilor suferite, a declarat pentru AFP Azhar Akram, oficial de poliție, confirmând atacul.

Alți șaptesprezece paramilitari au fost răniți, precum și doi civili, a adăugat el. Trei dintre persoanele rănite se află în prezent în stare critică.

/www.hotnews.ro/stiri-international-25019905-talibanii-pakistanezi-isi-revendica-responsabilitatea-pentru-atacul-care-ucis-4-persoane.htm

Lasă un răspuns