Radu Hossu : Terorism alimentar din partea Rusiei !

0
166

Peste câteva minute, la 00.00, toate navele care intră/ies din porturile ucrainene de la Marea Meagră vor fi considerate posibil purtătoare de armament și astfel considerate beligerante de partra Kyiv-ului.

Asta înseamnă practic ter0rism alimentar din partea rusiei!
Cum te afectează pe tine?

Prețul pâinii va crește și ale altor produse de panificație pentru că pe bursa mondială prețul grâului a crescut deja enorm de când a anunțat rusia blocada și că iese din tratatul de liberă trecere prin Marea Neagră.

Cine sunt cei care sunt cel mai afectați de asta?

Cei mai săraci. Din absolut toate țările lumii (efectul creșterii pe bursă a pretului grânelor afectează polulația mondială, indiferent de independența lor agricolă). Cei cu venituri mici vor avea de cheltuit mai mult pe mâncare, rămânănd cu mai puțini bani pentu alte lucruri. Cei mai expuși sunt cei care nu doar au venituri mici, dar sunt și în situații sociale și medicale precare: bătrânii planetei, cei bolnavi, care nu pot munci și sunt sub asistență socială.
Populațiile din țările subdezvoltate sau în curs de dezvoltare din Africa, Asia. Alte țări direct afectate sunt unele țări din Europa.

Un fake news vehiculat de rusia este că acesta este un răpuns la „sancțiunile aplicate pe produsele agricole ale rusiei”. Fals! Fake news! Sancțiunile internaționale nu vizează nici produsele alimentare rusești și nici îngrășămintele lor.

Anul trecut peste 33 milioane de tone de grâne au ieșit din porturile Ucrainei, unul dintre cei mai nari exportatori ai lumii și probabil aceste grâne au hrănit zeci de milioane de oameni în nevoie.

Cine poate escorta aceste nave?

Comform tratatului de la Montreaux, Turciana închos stramtoarea Bosfor pentru TOATE navele militare. Asta înseamnă că doar flotele navale ale Turciei, României și Bulgariei, pot salva această situație dezastruasă înspre care ne îndreptăm.

Sper ca decidenții acestor țări să aibă curajul să nu sucombeze în fața șantajului rusesc care poate duce direct la moartea prin înfometare a multor oameni, dezechilibre pe piața alimentară și distrugerea economiei Ucrainei.

Este total inacceptabil și este un gest care este evident unul de ter0rism alimentar. România, Bulgaria, dar mai ales Turcia. Mapamondul se bazează să faceți un pas curajos în față!

Lasă un răspuns