O şcoală de fete din nord-vestul Pakistanului a fost ţinta unui atentat cu bombă, primul atac de acest fel din ultimii ani ce vizează educaţia fetelor, la câteva săptămâni după preluarea Afganistanului de către talibani, informează DPA.

Bomba a explodat miercuri seara târziu la şcoala din oraşul Tank, care se învecinează cu Waziristanul de Sud, o regiune de la graniţa cu Afganistanul care a servit mult timp drept bază pentru militanţii care au legături cu Al-Qaida.

Explozia a distrus parţial peretele exterior şi o sală de clasă, a declarat pentru DPA un oficial al poliţiei locale, Mujeeb Ullah. Nicio persoană nu a fost ucisă sau rănită şi nu a fost făcută nicio arestare până în prezent, a adăugat ofiţerul.

Nicio grupare nu a revendicat responsabilitatea, deşi talibanii pakistanezi au vizat sute de şcoli de fete din regiune înainte de a fi respinşi în cadrul operaţiunilor militare din 2014.

Împuşcarea laureatei premiului Nobel Malala Yousafzai în 2012 şi un atac asupra unei şcoli administrate de armată doi ani mai târziu, care a ucis aproximativ 150 de copii…

/www.agerpres.ro/

Lasă un răspuns