Premierul pakistanez Imran Khan a afirmat marţi că preşedintele Donald Trump l-a însărcinat să asume rolul de mediator pe lângă autorităţile de la Teheran pentru a contribui astfel la scăderea tensiunilor din relaţia bilaterală americano-iraniană, transmite AFP preluat de agerpres.
Donald „Trump m-a întrebat dacă am putea contribui la o dezescaladare a situaţiei şi poate la obţinerea unui nou acord” nuclear, a declarat la sediul ONU presei oficialul pakistanez, după întâlniri separate cu preşedintele american şi cu şeful statului iranian Hassan Rohani.

În drum spre New York „m-am oprit în Arabia Saudită din cauza atacurilor asupra instalaţiilor petroliere”, a mai declarat Imran Khan.”Am vorbit cu prinţul moştenitor al Arabiei Saudite Mohammed bin Salman şi el mi-a cerut, de asemenea, să vorbesc cu preşedintele iranian”, a adăugat premierul pakistanez.

„Încercăm să facem tot ce putem” în legătură cu această mediere.”Este în curs de desfăşurare, aşadar nu pot să vă spun mai mult”, a precizat premierul pakistanez.

mai mult la : /www.stiripesurse.ro/

Lasă un răspuns