Ministerul de Externe afgan l-a convocat sâmbătă pe ambasadorul Pakistanului la Kabul, Mansoor Ahmed Khan, şi a emis ”un protest viguros” după ”răpirea” timp de mai multe ore a fiicei ambasadorului afgan la Islamabad, descrisă drept ”grav incident”, relatează France Presse.

Potrivit ministerului afgan, Silsila Alikhil, fiica ambasadorului afgan la Islamabad Najibullah Alikhil, a fost „răpită câteva ore” de necunoscuţi şi „eliberată după ce a fost torturată”.

„I s-a cerut dlui Khan să transmită protestul viguros şi îngrijorările profunde ale guvernului Afganistanului (…) către guvernul pakistanez cu privire la acest grav incident”, a explicat ministerul, solicitând guvernului pakistanez să ia „măsuri imediate pentru identificarea şi pedepsirea autorilor acestei crime” şi pentru „asigurarea securităţii totale (…) a diplomaţilor afgani şi familiilor acestora”.

La rândul său, Ministerul de Externe al Pakistanului a declarat într-un comunicat că fiica ambasadorului afgan a fost „agresată” şi a anunţat că a lansat o anchetă.

mai mult la /deschide.md/

Lasă un răspuns